Wednesday, September 8, 2010
Rye with flax seeds
Starter:-12-14 h
210 g dark rye flour (stone ground)
60 g-rye sourdough
210g water
Soaker: 12-14 h
50 g golden flax seeds
200 g boiling water
150 g dark rye flour (stone ground)
Final dough
470 g starter
200 g soaker
740g water
740 g dark rye flour (stone ground)
23 g salt
Mix all ingredients (except the salt) and autolyze the dough for 30 minutes. Add the salt, mix an let ferment for an hour. Put the dough into loaf pan and let it rise for 6 hours.
Baking: 500 F-15 minutes, 450 F-110 minutes, 400 F (without pans) 10-15 minutes.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
A wiesz, faktycznie odkąd pieke chlebek w domu, nigdy mi się nie zdarzyło wyrzucić nawet kromeczki. Mrożę, opiekam,cuduję ale nie wyrzucam.
ReplyDeleteA ten przepis wypróbuję z połowy przepisu, bo chlebeczki piękne.
Pozdrawiam Cię Aniu.