Submitting toYeastspotting
Sourdough Starter:/Zaczyn zakwasowy:
60 g mature whole rye sourdough/zakwasu zytniego
130 g water/wody
130 g dark rye flour/ maki zytniej razowej
Let ferment overnight./Fermentacja przez noc
Soaker :/Namaczanka:
230 g whole wheat flour/m.pszennej razowej
230 g dark rye flour/m.zytniej razowej
8g salt/soli
680 g hot water/goracej wody
Cover the soaker and let it sit at room temperature for an overnight autolyse./ Namaczanke odstawic na noc.
Final Dough:/Ciasto na chleb:
all of the soaker/namaczanka
280 g dark rye sourdough starter /zaczynu
11 g salt/soli
400 g whole wheat flour/m.pszennej razowej
168 g grilled garlic, chopped/czosnku zgrilowanego i pokrojonego w kawalki
Mix all final ingredients. Let the dough rest for 15 minutes, then stretch-and-fold in the bowl to ensure hydration is even.
280 g dark rye sourdough starter /zaczynu
11 g salt/soli
400 g whole wheat flour/m.pszennej razowej
168 g grilled garlic, chopped/czosnku zgrilowanego i pokrojonego w kawalki
Mix all final ingredients. Let the dough rest for 15 minutes, then stretch-and-fold in the bowl to ensure hydration is even.
Proof for 4 hours. Stretch and fold the dough 3 times with 1 hour rest between each strech and fold
Pre-shape, rest 15 minutes, then shape. Place the dough in cloth-lined proofing basket and cover snuggly with plastic wrap. Let the dough rest for 15 minutes.
Place the basket immediately in the refrigerator for a 12-24 hour overnight rise.
Wymieszac wszystkie skladniki ciasta. Po 15 minutach rozciagnac i zlozyc ciasto w misce. Odstawic do wyrosniecia na 4 godziny,;po 1, 2 i 3 godzinie -rozciagnac i zlozyc ciasto w misce.
Podzielic ciasto na 2 czesci i uformowac w kule. Odstawic na kwadrans. Uformowac podluzne bochenki i ulozyc je w koszach do wyrastania.. Przykryc szczelnie koszyki z ciastem i odczekac kwadrans. Umiescic w lodowce na 12-24 godzin.
Baking:
Remove the dough from the refrigerator.Meanwhile, preheat oven to 475 F with a baking stone.Score the dough. Bake for 30 minutes.
Pieczenie:
Wyjac chleby z lodowki. Rozgrzac piekarnik z kamieniem do 240 stopni C. Naciac bochenki. Piec okolo 30 minut.
Pre-shape, rest 15 minutes, then shape. Place the dough in cloth-lined proofing basket and cover snuggly with plastic wrap. Let the dough rest for 15 minutes.
Place the basket immediately in the refrigerator for a 12-24 hour overnight rise.
Wymieszac wszystkie skladniki ciasta. Po 15 minutach rozciagnac i zlozyc ciasto w misce. Odstawic do wyrosniecia na 4 godziny,;po 1, 2 i 3 godzinie -rozciagnac i zlozyc ciasto w misce.
Podzielic ciasto na 2 czesci i uformowac w kule. Odstawic na kwadrans. Uformowac podluzne bochenki i ulozyc je w koszach do wyrastania.. Przykryc szczelnie koszyki z ciastem i odczekac kwadrans. Umiescic w lodowce na 12-24 godzin.
Baking:
Remove the dough from the refrigerator.Meanwhile, preheat oven to 475 F with a baking stone.Score the dough. Bake for 30 minutes.
Pieczenie:
Wyjac chleby z lodowki. Rozgrzac piekarnik z kamieniem do 240 stopni C. Naciac bochenki. Piec okolo 30 minut.
No comments:
Post a Comment