100 g vigorous whole wheat starter/odswiezonego dzien wczesniej zakwasu z maki pszennej razowej
430 g water/wody
500 g whole wheat flour/maki pszennej razowej
5 g salt/soli
Combine all of the ingredients, knead the dough and let ferment for 4 hours.
Then mix in 4 tablespoon of olive oil and knead the dough Set aside for 15 minutes. Divide the dough into 4-6 parts. Preheat grill or grill pan (lightly greased with olive oil). Stretch a piece of dough with your hands on floured surface. Grill/broil both sides until brown.
You can store the dough in refrigerator for 24 hours. Remove it from refrigerator for 15-30 minutes before baking.
Wymieszac skladniki i zagniesc ciasto. Przykryc i zostawic na 4 godziny. Po tym czasu dodac 4 lyzki oliwy, zagniesc i odstawic na kwadrans. Podzielic ciasto na 4-6 kawalkow. Rozciagac kawalki ciasta na powierzchni obsypanej maka. Piec na grilu lub patelni grilowej. Ciasto mozna przechowywac w lodowce do 24 godzin. Wyciagnac z lodowki na 15-30 minut przed pieczeniem.
I was surprised how springy the dough was. |
świetny pomysł na pieczywo w grillowej atmosferze - chyba wykorzystam go na następnym grillu z przyjaciółmi, będą zachwyceni :)
ReplyDelete