Thursday, July 28, 2011

End of July Bread



Submitting toYeastspotting

800 g whole wheat flour
264 g stone ground rye flour
746 g water
21 g salt
390g whole grain sourdough (part wheat, part rye)
 orange(3) and lemon(1) zest
194 g dates chopped

Combine the sourdough, water and flours. Autolyse for 1 hour. Add the zest, dates and salt. Knead the dough and set aside for 1 hour.  Repeat this kneading twice more at 1 hour intervals, then leave the dough for an hour.  Prehape. Let sit for 30 minutes. Shape the loaf and refrigerate for overnight retarding. In the morning remove the loaf from the refrigerator.
Preheat your oven and prepare water  for steaming . Bake:
at 500 F for 20 minutes, with steam
at 470 for 20 minutes.
Then turn off the oven and leave bread for 10 minutes.

2 comments:

  1. witaj Aniu...dzięki za odzew z Nowego Yorku..my obecnie w pobliżu Smoky Mtns...codziennie sporo mil przejechanych..a przed nami jeszcze wizyta w Toronto..a potem uderzamy na NY, by w sobotę odlatywać już do domku...Ameryka długa i szeroka więc trzeba będzie jeszcze tutaj wrócić, by zobaczyć to czego nie udało się tym razem..a chlebek jak zwykle urzekający...sama już też chętnie bym coś upiekła

    ReplyDelete
  2. To zycze Wam spokojnego powrotu do domu i do jakze prozaicznego zycia - po tak wyjatkowej podrozy po swiecie.
    Pozdrawiam
    A.

    ReplyDelete