Monday, August 2, 2010
Jablkowy Paj z Pekanami z Bochenkowa
Jablka juz ladnie wyrosly, w lodowce stalo troche mascarpone, w szafce reszta maki i troche pekanow w skorupkach (czekajacych na moja uwage od grudnia zeszlego roku)...Cos trzeba bylo z tym zrobic.
190 g mascarpone z lodowki
190 g maki (whole wheat pastry flour)
3 saszetki stevi = 3 lyzki cukru
Spod zagniotlam, wylozylam nim foremke i schowalam do lodowki. Szesc jablek umylam, utarlam ze skorka i poddusilam z cynamonem. Rozgrzalam piekarmnik do 350 F i podpieklam ciasto przez 10 minut. na spodzie ulozylam jablka i pieklam jeszcze 20 minut. Gdy paj ostygl rozlozylam na nim funt waniliowego jogurtu wymieszanego z 110 g mascarpone, ktory posypalam pekanami.
I tak bez wielkiego wysilku udalo mi sie zapisac do trzech akcji:
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
wyśmienicie się prezentuje!
ReplyDeletePodoba mi się, bardzo. Lubię ciasta z dużą iloscia jabłek.
ReplyDelete