Lubie przepisy ze strony: http://beginningwithbread.wordpress.com/recipe-index/
Po pierwsze: Autorka bloga ma niesamowita reke do pieczenia chlebow, pieknie o nich pisze i fotografuje je z dusza. Tak jak Ona uwazam, ze niezbednym skladnikiem do pieczenia jest odrobina milosci - tej skierowanej do chleba i do osoby, dla ktorej sie go piecze (cyt. A bit of love is always an important ingredient in my recipes).
Po drugie: przepisy , ktore podaje sa klarowne i napisane ludzkim jezykiem.
Po trzecie – piecze Ona zwykle solidne porcje chleba, 2 lub 4 bochenki jednoczesnie, co daje czesto ponad 2 kg chleba.
I to mi sie podoba najbardziej, bo ja uwielbiam piec ogromne bochny. Te, ktore moga wyrastac w wielkim koszu i mozna je zaladowac za pomoca lopaty do pizzy. Te bochenki mozna podziwiac, poglaskac po brzuchu czy przytulic i co najwazniejsze – jedna kromka pozwala zaspokoic wielki glod.
Na zdjeciach Nasz Piekny Chleb wg receptury:http://beginningwithbread.wordpress.com/2008/05/06/barley-and-rye-bread/
No comments:
Post a Comment