Wednesday, June 22, 2011

Bread with Grilled Peaches and Pineapple/ Chleb z grilowanymi owocami lata

Bread for Summer./ Chleb na rozpoczecia lata


Submitting toYeastspotting.






Final dough:/ Ciasto chlebowe:
240 g sourdough(130 g whole wheat+110 g whole rye)/zakwasu-130 g pszennego i 110 g zytniego
800 g whole wheat flour/maki oszennej razowej
200 g dark rye flour/maki zytniej razowej
650 g  g water/wody
20 g salt/soli

400 g grilled fruit, bite size pieces/grilowanych brzoskwin i ananasow w kawalkach
2 tablespoons poppy seeds/2 lyzko ziaren maku

Combine sourdough, water and flour. Knead and let autolyse for 45 minutes. Add salt and knead until combined. Cover and set aside for 1 hour. Then stretch and fold the dough and let sit for another 1 hour. Stretch and fold again.. Let ferment. for 1 hour. Roll out the dough. Combine the fruit and poppy seeds and arrange them over the dough. Shape the loaf. Refrigerate for retarding for 18 hours./
Polaczyz zakwas, wode i make. Zagniesc i odstawic na 45 minut. Dodac sol i zagniesc ciasto. Odstawic na 1 godzine. Rozciagnac i zlozyc-odstawic na 1 godzine. Rozciagnac i zlozyc. Po 1 godzinie rozwalkowac ciasto i rozlozyc na nim owoce wymieszane z makiem. Uformowac bochenek i wlozyc do lodowki na 18 godzin.



Remove the loaf from refrigerator and cut./Wyjac chleb z lodowki i naciac.
Baking:/ Pieczenie:
500F-10 minutes(with steam)/10 minut z para w 250C
465F- 20 minutes/20 minut w 235C
400F-10 minutes/10 minut w 200C.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment