Wednesday, March 24, 2010

Plaskie chlebki z sezamem

Plaskie chleby sa idealne, bo mozna je przygotowac w ciagu jednego dnia.
O 7 rano odswiezylam zakwas.
O 14.00 do 3/4 cup zakwasu dodalam, 3 cups maki pszennej razowej, 3/4 lyzeczki soli i 1 i 3/4 maslanki.
O 17.30 dosypalam 30 g bialego sezamu i 20 g czarnego sezamu i wymieszalam ciasto. 
O 18.00 podzielilam ciasto na 7 czesci i uformowalam je w kulki.
Rozgrzalam piekarnik do 500 F.
Ciasta nie walkowalam, ale rozciagalam recznie.


2 comments:

  1. Podziwiam kazdy Twoj kolejny chlebek :)
    Pozdrawiam weekendowo :)

    ReplyDelete
  2. Dziekuje-podziw to stanowczo za duzo. Chleby sa naprawde proste w wykonaniu.
    Pozdrawiam wiosennie.

    ReplyDelete