600 g water
732 g rye flour (stone ground)
168 g old rye bread -minced ( the piece of loaf which I baked a few days ago)
18 g salt
120 g dried cranberries
Mix water and starter. Add flour, minced bread and work it through the dough. Set aside for 30 minutes. Add salt and cranberries. Ferment the dough for 4 h. Shape the loaf and proof it for 3 h. Preheat the oven to 500F with a baking stone.
Baking:
500F-15 minutes with steam
450F-15 min.
400F-35 min
Turn off the oven and leave bread inside (door ajar) for 10 minutes.
The loaf goes to yeastspotting at Wild Yeast Blog.
300 g aktywnego zakwasu zytniego-100% hydracji razowy
600 g wody
732 g maki zytniej pelnoziarnistej
168 g zmielonego chleba zytniego
18 g soli
120 g suszonej zurawiny
Wymieszaj wode z zakwasem. Dodaj make, zmielony chleb. Zagniec ciasto i odstaw je na 30 minut. Dodaj sol i zurawine. Fermentuj ciasto przez 4 godziny. Uformuj bochenek i wloz do kosza na 3 godziny. Nagrzej piekarnik z kamieniem do maksymalnej temperatury.
Pieczenie:
250 st. C-15 minut z para (pol szklanki wrzatku wlane do umieszczonej na dnie piekarnika formy)
225 st. C-15 minut
200 st. C-35 minut.
Śliczny,
ReplyDeletelubię takie:)