1 i 1/2 cup zakwasu z maki razowej z bialej pszenicy
1 i 1/2 cup wody
3 lyzki oleju
1 lyzeczka soli
3 cups maki razowej z bialej pszenicy
Skladniki ciasta wymieszalam w misce i zagniatalam na blacie. Ciasto uformowane w kule zostawilam przykryte w misce w kuchni na noc.
Rano bylo lekko podrosniete.
Podzielilam je na 14 kulek.
Rozgrzalam teflonowa patelnie. Walkowalam i smazylam po jednej tortilli na suchej patelni.
mm.. pycha można je mrozić conie?
ReplyDeleteoczywiscie, przechowywac w woreczku w lodowce no i zamrozic na pozniej.
ReplyDeleteświetny przepis :) zapiszę sobie
ReplyDeleteteż robie domowe tortille, bo te kupione pachną i smakują chemią jak dla mnie, ale żytnich jeszcze nie próbowałam...
ReplyDeleteBardzo fajne to żydowskie przysłowie, które masz jako motto :)
ReplyDeletePozdrawiam!