Friday, April 23, 2010
Chleb rozmaitosci
900 g dojrzewajacego przez cala noc zakwasu z maki pszennej razowej
483 g wody
126 g platkow zbozowych(zyto, jeczmien, owies, pszenica)
317 g maki pszennej razowej
20 g soli
50 g suszonych jablek
105 g maki razowej z pszenicy bialej
Wymieszalam o 9 rano i zostawilam w misce do godziny 15. Przelozylam do formy. ciasto bylo luzne, wilgotne i nie nadawalo sie do formowania.Poczekalam godzine i rozgrzalam piekarnik do 450 F. Pieklam w tej temperaturze pol godziny. Wyjelam z formy i dopiekalam w 400 F przez 20 minut.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
pyszne te rozmaitości:)
ReplyDeleteAnulko, masz świetne pomysły 'chlebowe'...choc zachacza czasem o ciasto...pozdrawiam niedzielnie!
ReplyDelete