130 g wina (zimnego)
80 g wody
120 g maki zytniej razowej
290 g maki orkiszowej razowej
2 lyzki glutenu
po 10 minutach dodalam jeszcze 2 lyzeczki soli i zagniotlam ciasto.
Ciasto przelozylam do czystej naoliwionej miski, ktora owinelam w torbe foliowa i zostawilam na noc w kuchni.
O 7 rano wyciagnelam ciasto i podzielilam na pol i ulozylam na papierze do pieczenia obsypanym maka. Uformowalam dwie bagietki , a tuz przed pieczeniem wycielam je forme epi . Zostawilam na 1 godzine do wyrosniecia. Piekarnik z kamieniem rozgrzalam do 500F i naparowalam 1 cup wody. Obnizylam temperature do 480F i pieklam kwadrans. Potem obnizylam do 450 F i pieklam jeszcze 10 minut.
Link do przepisu, ktorym sie inspirowalam
O 7 rano wyciagnelam ciasto i podzielilam na pol i ulozylam na papierze do pieczenia obsypanym maka. Uformowalam dwie bagietki , a tuz przed pieczeniem wycielam je forme epi . Zostawilam na 1 godzine do wyrosniecia. Piekarnik z kamieniem rozgrzalam do 500F i naparowalam 1 cup wody. Obnizylam temperature do 480F i pieklam kwadrans. Potem obnizylam do 450 F i pieklam jeszcze 10 minut.
Link do przepisu, ktorym sie inspirowalam
No comments:
Post a Comment