Wymieszalam:
512 g maki pszennej ( organic pastry flour),
2 i 1/2 lyzeczki drozdzy suszonych,
1 i 1/2 lyzeczki soli,
3 lyzki maki ziemniaczanej,
oraz :
1 zoltko,
3 lyzki masla,
1 i 1/2 lyzki oleju sezamowego,
185 ml wody,
170 g plynnego miodu miodu.
Zagniotlam gladkie ciasto, przykrylam miske. Po godzinie ciasto przyroslo dwukrotnie.
512 g maki pszennej ( organic pastry flour),
2 i 1/2 lyzeczki drozdzy suszonych,
1 i 1/2 lyzeczki soli,
3 lyzki maki ziemniaczanej,
oraz :
1 zoltko,
3 lyzki masla,
1 i 1/2 lyzki oleju sezamowego,
185 ml wody,
170 g plynnego miodu miodu.
Zagniotlam gladkie ciasto, przykrylam miske. Po godzinie ciasto przyroslo dwukrotnie.
Rozwalkowalam ciasto na grubosc mniejsza niz 1/2 cm. Podzielilam nozykiem do pizzy na 24 trojkaty, wysmarowalam bialkiem zmieszanym z woda i obsypalam ziarnami sezamu.
Kazdy trojkat zwijalam dosc ciasno – zaczynajac od zewnetrznego szerokiego boku trojkata.
No comments:
Post a Comment